Nutriční hodnoty (Marmeládový perník od paní Petrové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 010 kJ / 7 651 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 88,80 g |
| Tuky | 286,18 g |
| – nasycené | 32,82 g |
| – nenasycené | 238,01 g |
| –– mononenasycené | 167,55 g |
| –– polynenasycené | 70,46 g |
| ––– omega 3 | 20,58 g |
| Vláknina | 40,20 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 323 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 1 134,20 g |
| – cukry | 571,00 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
| 2 hrnky 2 hrnky cukru | Cukr bílý | 500 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce marmelády (nejlíp rybízové nebo višňové) | Marmeláda jahodová | 60 g |
| hrnek hrnek = cca 200 ml:) |