Nutriční hodnoty (Tuřín pečený s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 850 kJ / 1 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 83,08 g |
– nasycené | 52,73 g |
– nenasycené | 25,43 g |
–– mononenasycené | 20,32 g |
–– polynenasycené | 5,11 g |
––– omega 3 | 2,35 g |
Vláknina | 84,30 g |
Cholesterol | 253 mg |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 135,71 g |
– cukry | 117,71 g |
––– laktóza | 9,71 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 bulvy 2 bulvy tuřínu | Tuřín čerstvý | 2000 g |
700 g 700 g mrkve | Mrkev čerstvá | 700 g |
1 kelímek 1 kelímek smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
špetka špetka kmínu | Kmín | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
2 cm 2 cm másla | Máslo kravské | |
svazek svazek čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý |