Nutriční hodnoty (Tuřín pečený s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 850 kJ / 1 637 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,00 g |
| Tuky | 83,08 g |
| – nasycené | 52,73 g |
| – nenasycené | 25,43 g |
| –– mononenasycené | 20,32 g |
| –– polynenasycené | 5,11 g |
| ––– omega 3 | 2,35 g |
| Vláknina | 84,30 g |
| Cholesterol | 253 mg |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 135,71 g |
| – cukry | 117,71 g |
| ––– laktóza | 9,71 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 bulvy 2 bulvy tuřínu | Tuřín čerstvý | 2000 g |
| 700 g 700 g mrkve | Mrkev čerstvá | 700 g |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| špetka špetka kmínu | Kmín | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| 2 cm 2 cm másla | Máslo kravské | |
| svazek svazek čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý |