Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kopřivová polévka II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 848 kJ /
681 kcal
Bílkoviny18,81 g
– z toho živočišné bílkoviny12,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,46 g
Tuky42,58 g
– nasycené24,09 g
– nenasycené14,97 g
–– mononenasycené13,12 g
–– polynenasycené1,84 g
––– omega 30,26 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 368 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy51,70 g
– cukry14,40 g
––– laktóza4,95 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 plátek 1 plátek másla Máslo kravské 10 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1-2 1-2 mrkve Mrkev čerstvá 75 g
3 3 brambory Brambor zimní 150 g
1 1 větší hrst mladých kopřiv Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
5 lžic 5 lžic smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 125 ml
trochu trochu octa Ocet lihový
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
libeček Libeček čerstvý
vývar (dle potřeby) Vývar masový
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
ztracená vejce (nemusí být) Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.