Nutriční hodnoty (Kopřivová polévka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 848 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,46 g |
Tuky | 42,58 g |
– nasycené | 24,09 g |
– nenasycené | 14,97 g |
–– mononenasycené | 13,12 g |
–– polynenasycené | 1,84 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 51,70 g |
– cukry | 14,40 g |
––– laktóza | 4,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 1 větší hrst mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
5 lžic 5 lžic smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
trochu trochu octa | Ocet lihový | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
libeček | Libeček čerstvý | |
vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
ztracená vejce (nemusí být) | Vejce slepičí |