Nutriční hodnoty (Kopřivová polévka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 848 kJ / 681 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,46 g |
| Tuky | 42,58 g |
| – nasycené | 24,09 g |
| – nenasycené | 14,97 g |
| –– mononenasycené | 13,12 g |
| –– polynenasycené | 1,84 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 10,13 g |
| Cholesterol | 368 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 51,70 g |
| – cukry | 14,40 g |
| ––– laktóza | 4,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 větší hrst mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 5 lžic 5 lžic smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| trochu trochu octa | Ocet lihový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| ztracená vejce (nemusí být) | Vejce slepičí |