Nutriční hodnoty (Sýrová pizza na celerovém těstě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 282 kJ / 1 501 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,60 g |
| Tuky | 109,74 g |
| – nasycené | 38,52 g |
| – nenasycené | 64,90 g |
| –– mononenasycené | 41,26 g |
| –– polynenasycené | 23,64 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 34,30 g |
| Cholesterol | 693 mg |
| Sodík | 3,92 g |
| Sůl | 9,55 g |
| Sacharidy | 37,61 g |
| – cukry | 12,19 g |
| ––– laktóza | 4,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velká bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 10 dkg 10 dkg mletých loupaných mandlí | Mandle loupané | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| hrst hrst strouhaného sýru ementálského typu | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 1 Mozzarella | Mozzarella kravská | |
| cca 8 dkg 8 dkg Nivy nebo sýru s modrou plísní (Gorgonzola, Blue cheese) | Niva 50% t. v s. | 80 g |
| cca 8 dkg 8 dkg Balkánského sýra nebo Fety | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 80 g |
| čerstvé oregano | Oregano čerstvé |