Nutriční hodnoty (Babiččin borůvkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 385 kJ / 2 721 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,03 g |
| Tuky | 79,27 g |
| – nasycené | 43,67 g |
| – nenasycené | 31,14 g |
| –– mononenasycené | 25,75 g |
| –– polynenasycené | 5,38 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 16,39 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 674 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 410,22 g |
| – cukry | 165,89 g |
| ––– laktóza | 24,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 150 ml 150 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo másla) | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 g 250 g odtučněného tvarohu ve vaničce | Tvaroh odtučněný | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 200-250 g 200-250 g ovoce (borůvky, černý rybíz, josta, apod.) | Jahody čerstvé | 225 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 30 g |