Nutriční hodnoty (Studená avokádová polévka s paprikovou salsou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 184 kJ / 44 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,99 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,21 g |
– nenasycené | 0,81 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,61 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,58 g |
– cukry | 4,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 zralá avokáda | Avokádo čerstvé | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
500 ml 500 ml zeleninového vývaru (odstátý - ne horký!) | Vývar zeleninový | 500 ml |
černý pepř | Pepř černý | |
přibližně 2 polévkové lžíce lžíce smetany na zjemnění a dohuštění (lze ji ale vynechat) | Smetana kravská sladká 12% | |
1-2 1-2 polévkové lžíce dýňových semínek | Dýňová semínka | |
jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
1/4 1/4 okurky (bez slupky) | Okurka salátová čerstvá | |
olivový olej | Olej olivový | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé |