Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Studená avokádová polévka s paprikovou salsou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie184 kJ /
44 kcal
Bílkoviny0,99 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,99 g
Tuky0,30 g
– nasycené0,21 g
– nenasycené0,81 g
–– mononenasycené0,20 g
–– polynenasycené0,61 g
––– omega 30,00 g
Vláknina1,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,58 g
– cukry4,50 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 zralá avokáda Avokádo čerstvé
citronová šťáva Šťáva z citrónu
500 ml 500 ml zeleninového vývaru (odstátý - ne horký!) Vývar zeleninový 500 ml
černý pepř Pepř černý
přibližně 2 polévkové lžíce lžíce smetany na zjemnění a dohuštění (lze ji ale vynechat) Smetana kravská sladká 12%
1-2 1-2 polévkové lžíce dýňových semínek Dýňová semínka
jarní cibulka Cibulka jarní čerstvá
1/2 1/2 červené papriky Paprika červená čerstvá 75 g
1/4 1/4 okurky (bez slupky) Okurka salátová čerstvá
olivový olej Olej olivový
citronová šťáva Šťáva z citrónu
čerstvý koriandr Koriandr listy čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.