Nutriční hodnoty (Studená avokádová polévka s paprikovou salsou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 184 kJ / 44 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,99 g |
| Tuky | 0,30 g |
| – nasycené | 0,21 g |
| – nenasycené | 0,81 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 0,61 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,53 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,58 g |
| – cukry | 4,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 zralá avokáda | Avokádo čerstvé | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 500 ml 500 ml zeleninového vývaru (odstátý - ne horký!) | Vývar zeleninový | 500 ml |
| černý pepř | Pepř černý | |
| přibližně 2 polévkové lžíce lžíce smetany na zjemnění a dohuštění (lze ji ale vynechat) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1-2 1-2 polévkové lžíce dýňových semínek | Dýňová semínka | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1/4 1/4 okurky (bez slupky) | Okurka salátová čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé |