Nutriční hodnoty (Pórková polévka s haluškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 583 kJ / 617 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,85 g |
| Tuky | 29,63 g |
| – nasycené | 15,20 g |
| – nenasycené | 11,83 g |
| –– mononenasycené | 6,77 g |
| –– polynenasycené | 5,05 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 4,46 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 59,85 g |
| – cukry | 2,35 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 l 2 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 2000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3-4 PL 3-4 PL polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 38.5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |