Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

21. 10. 2019 18:13

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 201 kJ / 3 155 kcal
Bílkoviny47,28 g
Tuky306,90 g
Vláknina9,71 g
Cholesterol 670 mg
Sodík 9,30 g
Sůl22,90 g
Sacharidy47,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou to skoro totožné saláty jen s malým rozdílem v použitém salámu. U pochoutkového se používá kvalitní šunkový salám a u pařížského, jak už název napovídá, salám pařížský. V současné době je tento salám opět na trhu, vyrábí například http://www.schneider-group.cz/mekke-salamy. Jinak jsou saláty až na pár gramů u některých použitých surovin stejné.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

7. 4. 2022 09:42

jbezda: Super, díky za zprávu :-K

jbezda jbezda

7. 4. 2022 08:24

Výborný. Použila jsem do ruského vejce :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2021 20:23

1974andrea: Okurky jsem měla z obchodu, já dělám hodně pikatní v každém poháru je 1 feferonka a spousta kopru a křenu, takže jsem nevěděla, jestli to nebude moc pikantní a kyselé.
Do mého nálevu jde jen půlka malého hrnečku cukru. Takže taky pikatní a nesladké. Na salát jsem kupovala okurky a ty byly jako cumel, samý cukr! Příště tam bacím, klidně i moje pikantní !
Měla jsem majonézu Šmak , taky přeslazenou, běžně používám jinou méně sladkou majonézu DOMA. Helmanska mi nechutná, v pozadí cítím rybí olej, takže tu vůbec nekupuji. Takže už po zamíchání, to bylo sladké. Musela jsem přidat 1 KL octu nad rozpis. Cukr 5 gramů asi 1 KL . Ale teď jsem chutnala a je to dobré, už se to proleželo. <3

1974andrea 1974andrea

14. 2. 2021 19:47

Veronika.Hrozna: Já mám okurky domácí, dělám je spíš kyselejší než sladší. A jakou používáš značku majonézy?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2021 15:55

1974andrea: Dnes jsem udělala a mohu jen doporučit. <3 Jedna věc, na kterou chci upozornit je, že cukr dávat také na konec.
Majonézy a okurky z obchodů, jsou daleko sladší, jak bývaly a do všeho dávají takové množství cukru, že salát bude přeslazený. Takže s cukrem na něj, až hodinu po uložení v lednici, ale nejdříve ochutnejte, možná už žádný cukr nebude zapotřebí ! :-! Možná nanejvýš 1/4 KL. ! Ale to je chyba dnešních surovin a ne receptu.

Dajda Dajda

9. 2. 2021 20:11

Coleta: Kdysi jsme dělávali tuto majonézu doma v mixéru (klasickém, nikoliv tyčovém). Do nádoby se dalo celé vajíčko, hořčice, pepř, ocet a cukr a sůl, tyto suroviny se rozmixovaly a potom se do nich tenkým praménkem přiléval olej, až se dosáhlo požadované hustoty. Tenkrát to fungoval, mělo by i dneska. :-D

Dajda Dajda

9. 2. 2021 20:10

Coleta: Kdysi jsme dělávali tuto majonézu doma v mixéru (klasickém, nikoliv tyčovém). Do nádoby se dalo celé vajíčko, hořčice, pepř, ocet a cukr a sůl, tyto suroviny se rozmixovaly a potom se do nich tenkým praménkem přiléval olej, až se dosáhlo požadované hustoty. Tenkrát to fungovalo ...... :-D

Merylas Merylas (moderátorka)

9. 2. 2021 19:50

Coleta: Jeden žloutek je dost málo, to bych dávala olej snad po kapkách. :-K

Coleta

9. 2. 2021 19:47

Merylas: Opravdu jsem přilévala tenkým pramínkem, ale byl to olej se žloutky. Zkusím příště jen z jednoho žloutku a uvidím. Mohlo to být i olejem.

Merylas Merylas (moderátorka)

9. 2. 2021 18:37

Coleta: Tak to mě mrzí, ale je to přímo z Receptur studených pokrmů. Já už majonézu doma nedělám, ale pokud se nevyšlehala, tak buď nebyly ingredience o stejné teplotě a nebo se spíš přidalo najednou větší množství oleje. Obzvlášť ze začátku se za stálého šlehání přilévá olej velmi tenkým pramínkem. Víc neporadím. :-K
Ještě přidávám jeden odkaz, jak napravit sraženou majonézu: https://www.receptystudenekuchyne.cz/vlastni-recep...

Coleta

9. 2. 2021 18:21

Merylas: Majonézu jsem zkoušela, bohužel se vůbec nevyšlehala.

Coleta

10. 1. 2021 19:18

Merylas: Děkuji. Aha, já dávám ještě cukr a na celé vejce a 1 KL od níže uvedeného. Zkusím teda jen ze žloutků a přesně podle poměrů. Díky

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 1. 2021 17:31

1974andrea: Není vůbec zač. Pokud to někomu pomůže, tak rádo se stalo. :-) :-K

1974andrea 1974andrea

10. 1. 2021 17:20

Merylas: Díky Maruško :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

10. 1. 2021 16:53

Coleta: Základní majonéza z Receptur studených pokrmů.1 kg majonézy = 120 g čerstvých žloutků, 865 g jedlého oleje, 15 g 8% octa, 10 g soli. Do vaječných žloutků vmícháme sůl a postupně šleháním, třením či jiným způsobem vytváříme ze žloutků, jedlého oleje a octa emulzi potřebné knzistence. Ze začátku olej přidáváme v malých dávkách do doby, kdy se vytvoří dostatečné množství houstnoucí emulze. Suroviny se používají o stejné teplotě, aby se emulze nesrážela.:-K V Recepturách je ještě jedna základní majonéza, na přípravu se používají pasterované solené žloutky, olej a ocet.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pochoutkový salát dle čsn retro pochoutkový salát pochoutkový rok retro pochoutkový salát recept parizsky salát dle čsn co patri do pochoutkoveho salátu parizsky salat recept pochoutkovy salát retro pochoutkovy salat recept retro pochoutkový salát csn pochoutkový rok recepty pochoutkový salát recept parisky salát retro recepty www pochoutkový rok pařížský salát pochoutkový salát retro salaty pochoutkový rok 2020 recept na retro pochoutkovy salát pochputkový salát dle dle čsn

Suroviny: salám šunkový, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, cibule, majonéza, hořčice plnotučná, cukr krupice, ocet, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EjA0