Nutriční hodnoty (Tatarák z řepy a brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 123 kJ / 508 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 8,25 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,25 g | 
| Tuky | 26,20 g | 
| – nasycené | 3,14 g | 
| – nenasycené | 22,33 g | 
| –– mononenasycené | 18,32 g | 
| –– polynenasycené | 4,00 g | 
| ––– omega 3 | 0,44 g | 
| Vláknina | 12,26 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 351 mg | 
| Sůl | 0,80 g | 
| Sacharidy | 54,74 g | 
| – cukry | 21,40 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 20 dkg 20 dkg červené řepy | Červená řepa čerstvá | 200 g | 
| 15 dkg 15 dkg brambor | Brambor zimní | 150 g | 
| 1 1 cibule nasekaná na jemno | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 4 lžičky 4 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 20 ml | 
| 2 lžičky 2 lžičky vinného octa | Ocet vinný bílý | 10 ml | 
| 4 lžičky 4 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 20 g | 
| 4 lžičky 4 lžičky rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 20 g | 
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g | 
| špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| topinky (potřené česnekem) | 
 
	