Nutriční hodnoty (Bucharský šašlik a bochánky z mletého masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 937 kJ / 2 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 114,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,47 g |
| Tuky | 126,29 g |
| – nasycené | 42,83 g |
| – nenasycené | 71,89 g |
| –– mononenasycené | 55,27 g |
| –– polynenasycené | 16,61 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 15,51 g |
| Cholesterol | 820 mg |
| Sodík | 2,93 g |
| Sůl | 6,88 g |
| Sacharidy | 113,55 g |
| – cukry | 26,39 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g mletého masa (nejlepší je na to hovězí, ale i směs nebo samotné vepřové se u nás dá zatím použít) | Vepřový ořez | 600 g |
| 2 2 rohlíky (nebo 1/2 velké housky odpovídající tomu množství) | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| cca 2 dcl cca 2 dcl silného slepičího (kuřecího) vývaru | Vývar slepičí | 200 ml |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky Podravky | Kořenící směs sypká | 7.5 g |
| 2 cm 2 cm zázvoru (nastrouhaného) | Zázvor sušený | |
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého badyánu | Badyán | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté kurkumy | Kurkuma mletá | 15 g |
| kůra z 1/2 kůra z 1/2 malého citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 lžičky 2 lžičky pískového cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 1/2 jablka (na velmi malé kousky nebo tenké lupínky pokrájenou dužinu, zbaveného slupky a semen) | Jablko čerstvé | 75 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 22.5 g |