Vepřové plátky na tymiánu a cibuli se šťouchanými brambory

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

vepřové maso plátky (bez kosti)
cibule
olivový olej
sůl
pepř
tymián
na šťouchané brambory:
brambory
sůl
pepř
olej
cibule
pár lžic mléka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje.

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka - ne na kousky.

  3. Vepřové plátky omyjeme, naklepeme, osolíme, jemně opepříme a posypeme tymiánem - z obou stran.

  4. Na olej do zapékací mísy dáme polovinu nakrájené cibule, na to položíme plátky a znovu je posypeme nakrájenou cibulí. Ještě zlehka polijeme olivovým olejem (ne moc, aby to neplavalo, jen aby se maso nepřipékalo).

  5. Dáme do trouby a pečeme na cca 220 stupňů, než je maso měkké, během pečení maso otočíme, aby se pěkně propeklo.

  6. Jako příloha jsou výborné šťouchané brambory - brambory uvaříme do měkka, oloupeme, rozmačkáme, přidáme na másle opraženou cibulku, sůl, pepř a kdo chce, i pár lžic mléka a zamícháme.

    Na tři plátky mi vyšla půlka velké cibule, druhou půlku jsem zamíchala do brambor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky na tymiánu a cibuli se šťouchanými brambory

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: štouchané brambory s cibulí vepřové maso na tymiánu vepřové plátky na tymiánu vepřový plátek s bramborem vepřové plátky s bramborem vepřové plátky na cibuli vepřové na tymiánu vepřové plátky s brambory brambory na tymián brambory na tymiánu vepřové maso s bramborem vepřové s bramborem vepřová pečeně se šťouchanými brambory se štouchanými brambory veprove maso se stouchanymi brambory vepřová pečeně se štouchaným bramborem vepřové plátky s cibulí vepřový plátek na tymianu vepřový plátek na cibulce maso na tymianu

Zapomněl/a jsem heslo