Vepřové plátky na tymiánu a cibuli se šťouchanými brambory

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

vepřové maso plátky (bez kosti)
cibule
olivový olej
sůl
pepř
tymián
na šťouchané brambory:
brambory
sůl
pepř
olej
cibule
pár lžic mléka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje.

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka - ne na kousky.

  3. Vepřové plátky omyjeme, naklepeme, osolíme, jemně opepříme a posypeme tymiánem - z obou stran.

  4. Na olej do zapékací mísy dáme polovinu nakrájené cibule, na to položíme plátky a znovu je posypeme nakrájenou cibulí. Ještě zlehka polijeme olivovým olejem (ne moc, aby to neplavalo, jen aby se maso nepřipékalo).

  5. Dáme do trouby a pečeme na cca 220 stupňů, než je maso měkké, během pečení maso otočíme, aby se pěkně propeklo.

  6. Jako příloha jsou výborné šťouchané brambory - brambory uvaříme do měkka, oloupeme, rozmačkáme, přidáme na másle opraženou cibulku, sůl, pepř a kdo chce, i pár lžic mléka a zamícháme.

    Na tři plátky mi vyšla půlka velké cibule, druhou půlku jsem zamíchala do brambor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky na tymiánu a cibuli se šťouchanými brambory

Tématické fráze: štouchané brambory s cibulí vepřové maso na tymiánu vepřové plátky na tymiánu vepřové plátky s bramborem vepřový plátek s bramborem vepřové plátky na cibuli vepřové na tymiánu vepřové plátky s brambory vepřové s bramborem veprove platky vepřové maso s bramborem vepřový plátek na tymianu brambory na tymián brambory na tymiánu veprove maso se stouchanymi brambory vepřová pečeně se šťouchanými brambory se štouchanými brambory maso na tymianu vepřová pečeně se štouchaným bramborem vepřový plátek na cibulce

Zapomněl/a jsem heslo