Nutriční hodnoty (Pestrý salát s Nivou a česnekovým dresinkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 352 kJ / 1 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,21 g |
| Tuky | 67,56 g |
| – nasycené | 33,28 g |
| – nenasycené | 33,69 g |
| –– mononenasycené | 28,92 g |
| –– polynenasycené | 4,77 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 21,82 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 3,10 g |
| Sůl | 7,50 g |
| Sacharidy | 58,19 g |
| – cukry | 21,50 g |
| ––– laktóza | 2,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 masitá rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 1/2 1/2 salátové okurky nebo jedna menší | Okurka salátová čerstvá | |
| 1/2 1/2 ledového salátu | Salát ledový čerstvý | 200 g |
| 150 g 150 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 150 g |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| hrubě mletý pepř (já jsem dala citronový) | Pepř černý mletý | |
| 1 PL 1 PL vinného octa nebo jablečného octa | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| 1-2 1-2 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 105 g |