Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky z vepřového

Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně dochuceno hořčicí. Servírovat můžete s rýží nebo knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

17. 9. 2012 18:22

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 431 kJ / 581 kcal
Bílkoviny19,84 g
Tuky49,79 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 391 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy12,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud budete kupovat maso vcelku a zbyde vám patka, rozkrájejte ji na kostičky a přidejte v okamžiku, kdy dáváte do hrnce ptáčky - potom je nezapomeňte také vylovit, než budete mixovat :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenn99

15. 4. 2020 18:07

Inspirovala jsem se tímto receptem a chutnalo skvěle :yes::-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 2. 2016 18:22

mika59:;-) To ten foťák, který jsem zde na Topreceptech získala, stejně, jako ty;-)

mika59 mika59

15. 2. 2016 16:59

Jana Remkova: Jani ta fotka úplně svítí:yes:krása:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 2. 2016 16:49

Dovolím si přidat foto. :-) Tyhle jsou z vepřové plece a protože brambory, ani rýži k tomu nemůžu, udělala jsem si dušenou mrkev :-)

Jurášek

15. 12. 2014 08:08

Na radu pana Vodochodského přidávám nakonec do omáčky ještě dvě lžíce láku z okurek a získá to luxusní chuť.:yes:

Koubkova Koubkova

25. 3. 2014 14:32

:-p:-K:yes:

Ivana79 Ivana79

3. 3. 2014 14:21

Nikdy som toto známe jedlo nerobila ale dnes som urobila nápravu a neľutujem ;-):-p Moc sme si pochutili :-* Namiesto slaniny som použila párky :-)

BILKOVAI BILKOVAI

8. 1. 2013 22:34

taky je mám ráda :-p:-p:-*:yes:

Dana61

18. 9. 2012 13:31

dělám také - jsou výborné:yes::-D chuťově pochopitelně jiné než hovězí, ale daleko rychlejší a levnější:yes:

Zdenka1

18. 9. 2012 10:53

U nás jsou oblíbené ptáčky z krkovice. Okurku nemáme rádi teplou, tak ji nedávám dovnitř, ale jako přílohu

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

18. 9. 2012 09:13

Janička R. má pravdu. Z vepřového je to skvělé, lépe strávitelné, lépe kousatelné --- zkrátka bez chybičky. +bodík 4

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 9. 2012 22:10

I já dělávám z vepřového, jsou skvělé:-p

Ota

17. 9. 2012 21:04

Ptáčky z kýty dělám již léta. Když se dobře provaří, tak se masíčko jen rozpadá. Maso si nechám u řezníka nakrájet na plátky (neb mají lepší nože a grif, hned z celého kila. Šikovný řezník z něj udělá 10 kousků. Co do něj, to je otázka vlastního vkusu (já tam třeba vajíčko již delší dobu nedávám a nechybí mi). Známá tam třeba dává mrkev, což třeba já nemusím. Do omáčky dávám, co dům dal a co zbylo. Dělám to ze všech 10ti kousků. Pro druhou porci (ze zbývající poloviny) pak udělám pomocí smetany omáčku, jiné chuti. A tak mám hned dvě různá jídla (ptáci jsou druhý nebo třetí den pěkně zaleželí).

Bibinka Bibinka

17. 9. 2012 20:54

Anubis, taky dělávám z vepřového masa a chutná to dobře,proto ti dávám 1.bod:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: španělský ptáček z vepřového vepřový španělský ptáček španělský vepřový ptáček recept španĕlské ptáčky z vepřového masa španělský ptáček z vepřového masa ptácky z veprového masa vepřový ptáček vepřové ptáčky s rýží španělský ptáček z vepřové kýty vepřový ptáček s rýží španělský ptáček vepřový rozlítaný španělský ptáček z vepřového recept španělský ptáček vepřoví španělský ptáček s rýží ptačky s rýží spanelsti ptacci z veproveho vepřove ptačci recepty na španělský ptáček z veproveho španělsky ptáček z vepřové maso veprove spanelske ptacci

Suroviny: kýta vepřová, slanina anglická, vejce, cibule, okurky sterilované, sůl, pepř, hořčice plnotučná, režná nit, sádlo, cibule, špek, voda, hořčice plnotučná, masox hovězí, jíška tmavá instantní

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z vepřového

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6YP