Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak paní Colombové (z vepřové panenky)

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby odležení masa

20 min (14 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Jednoduchá příprava vepřové panenky, která se hodí ke svátečnímu obědu nebo večeři. Bramborovo-cibulovou přílohu můžeme doplnit domácí tatarkou a smaženými volskými oky.

Přidat do oblíbených Colombo65 Colombo65 Přečíst komentáře 22

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 079 kJ /
975 kcal
Bílkoviny145,74 g
Tuky42,63 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 940 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na tři stejné steaky cca 2-3 cm vysoké, a jemně poklepeme klouby naší sevřené pěsti. Steaky potřeme olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme. Krok 2: Na nepřilnavou pánev si dáme opéct tři plátky Lopenické slaniny do křupava. Po opečení slaninu dáme bokem. Krok 3: Na pánev, kde nám zůstal slaninový výpek – tedy dostatek tuku pro opečení steaků, vložíme všechny tři steaky a opékáme z každé strany cca 3 - 5 minut (dle požadované propečenosti steaku). Krok 4: Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou cibulové brambory, které si připravíme tak, že oloupané syrové brambory nakrájíme na silnější plátky (cca 8 plátků na porci) které předem osolíme a opepříme a tyto vkládáme skoro na „stojáka“ do vhodné zapékací misky střídavě s cibulí. Vše následně ještě osolíme a opepříme a dáme péct dokud brambory nebudou krásně měkké a křupavé. Krok 6: Při servírování brambory přelijeme domácí tatarkou (majonéza, kyselá okurka, červená cibule, hořčice, sůl, pepř) a nezbytně doplníme usmaženým volským okem a křupavým plátkem opečené Lopenické slaniny.

TIP: Co se dá udělat z vepřové panenky

Zveřejněno 8. 12. 2013 14:11

Poznámka autora Colombo65

Velmi oblibené jídlo mé manželky - proto ten název :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak paní Colombové (z vepřové panenky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm6L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes::yes: Parádně uvařeno :-K

Daniella O.:
Přeji hezký zbytek adventu do USA a děkuji za pochvalu.:-K Jsem rád, že chutnalo i za velkou louží;-);-);-)... jo a náš Ježíšek pozdravuje Vašeho Santu :-D:-D:-D

Colombo65: tak jsem vcera zrealizovala a musim pouze prihodit kladny bodik, protoze varit pro tri chlapi a jeste pazravejsi dceru...:-)):-)):-)), proste nekdy vyfotit nestiham...:-//. Mohu pouze doporucit jako vyborny nepreplacany receptik. Timto dekuji za inspiraci :-K:yes::yes:. Fotka jako vzdy NADHERNA :yes::yes::yes:.

Colombo65::-D:-D:-D přála bych si být p.Colombová,ten můj ing.neumí ani čaj:-//a to nekecám,udělal si čaj s pytlíku a použil pytlíkové koření na svíčkovou a ani to nepoznal,podezírám ho,že to měl ředěný rumem:-Djinak mně to hlava nebere:-S

Colombo65:cháá:-D:-D;-):yes:

Anna Kocikova:
.... stojku a kliky bez rukou jako Chuck Norris:-D:-D:-D

:-O:-OMňam:-pOtíí,to se Ti povedlo:-p:yes::-KOstatně,řekni,co neumíš:-*:-))

no to věřím, že je to velmi oblíbené jídlo paní Colombové:-D prostě paráda se vším všudy:yes::-D

Opět nádhera,prezentace naprosto úžasná:yes:.Mám v mrazáku velký balík panenky,je ji tam asi 6 kusů a já neumím:-//vždy to přeženu a je žvejkací,jsem tydýt,ale vyzkouším a budu se držet přesně postupu.Colombo tvoje recepty zbožňuju,tak doufám,že se i tohle jídlo podaří.

Já vím, panenka je vděčná...:yes::-p:-)

Tedy Colombo, to je ale paráda;-)Tvoje manželka má výborný vkus i chutě:-p:-p

Také bych si pochutnala :yes: :yes:

:yes::yes::-p:-p

Krásný recept i foto - jako obvykle:-)):yes:

Kromě toho, že se mi jídlo velmi líbí, dovolím si připojit dotaz, zda paní Colombová také vaří a nebo na to má lidi ;-):-)+ 7. bodík :-p:-K:yes:

Načíst další komentáře (7)

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
steak z vepřové panenky, steak z panenky, vepřová panenka steak, steaky z vepřové panenky, steak z vepřové panenky recept, vepřový steak z panenky, steaky z panenky, stejk z panenky, steak z vepřové panenky recepty, stejk z veprove panenky, recept na vepřové steaky, vepřová panenka, recepty z vepřové panenky, vepřová panenka recept, příprava vepřové panenky, steak z panenky recept, vepřový steak, veprove steaky, vepřová panenka recepty, recepty na vepřovou panenku

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř čtyř barev, olej olivový, slanina, cibule, cibule červená, brambory, vejce

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak paní Colombové (z vepřové panenky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qm6L

Přidat fotografie receptu