Nutriční hodnoty (Italské smažené klopsy se šunkou, sýrem a žampiony a citrónové v troubě pečené brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 403 kJ / 1 769 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 138,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,02 g |
| Tuky | 106,64 g |
| – nasycené | 32,76 g |
| – nenasycené | 61,56 g |
| –– mononenasycené | 48,16 g |
| –– polynenasycené | 13,40 g |
| ––– omega 3 | 2,04 g |
| Vláknina | 27,48 g |
| Cholesterol | 955 mg |
| Sodík | 2,57 g |
| Sůl | 5,87 g |
| Sacharidy | 40,33 g |
| – cukry | 10,59 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g mletého vepřového masa (nebo směsi) | Vepřová plec | 450 g |
| 150 g 150 g šunky | Šunka vepřová vařená | 150 g |
| 150 g 150 g očištěných žampiónů | Žampion čerstvý | 150 g |
| 50 g 50 g uzené slaniny (špeku) | Špek | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 4 – 6 lžic strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| 2 lžíce 2 lžíce jemne posekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce jemne posekané cibulové natě | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce jemne posekané šalvěje | Šalvěj čerstvá | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce jemne posekané bazalky | Bazalka čerstvá | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 citrón | Citrón čerstvý | 90 g |