Chleba
Suroviny
Porce: x
Nutriční hodnoty
Energie | 15 694 kJ / 3 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,50 g |
Tuky | 22,00 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 737,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2016 10:27
Lukas: ráda vyzkouším něco nového,můžete poslat.Děkuji
26. 12. 2016 21:50
pekař: dobrý den chtěl bych se zeptat zda máte recept na chleba zda by šlo poslat s pozdravem a děkování Lukáš
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
1. 1. 2013 21:40
Lidko, zjednoduším vám to, nemusíte nikam psát. Kvásek si uděláte například takhle http://www.rady-kutilum.com/jak-pripravit-kvasek-n...
a pak se to zjednodušeně míchá s moukou, vodou, solí a kmínem a nepoužívá droždí. Máte pak klasický kváskový chléb. Ale například francouzské světlé chleby se dělají z mouky a droždí. A nejsou to buchty :)
Žitný chleba či chleba z žitného kvásku není jediný druh chleba, dokonce není ani nejstarším či nejpůvodnějším chlebem.
a pak se to zjednodušeně míchá s moukou, vodou, solí a kmínem a nepoužívá droždí. Máte pak klasický kváskový chléb. Ale například francouzské světlé chleby se dělají z mouky a droždí. A nejsou to buchty :)
Žitný chleba či chleba z žitného kvásku není jediný druh chleba, dokonce není ani nejstarším či nejpůvodnějším chlebem.
1. 1. 2013 09:45
Pro Lidku: Omlouvám se ,pokud jste pochopila půj příspěvek jako kritiku na váš chleba.To NE!Jistě,že pokud vám chutná nic proti tomu,ale jen jsem chtěl poukázat na to,že pravý chleba vždy byl ze žitného kvásku,který vytvoříl opravdu ty zdraví prospěšné látky při fermentaci a zrání těsta a recept,který používáme je
recept starých pekařů a našich babiček,kdy se pekl chleba jednou týdně v peci pro celou rodinu a nesměl plesnivět.Proto jen doporučuji zkusit chleba z kvásku z hladké žitné mouky.Nevím proč dáváte do chleba pivo?Snad pro okyselení chleba?To žitný kvásek je mírně nakyslý a dodá chlebu tu jeho výraznou chuť.Napiště mě,pokud chcete zkusit tu klasiku a já vám pošlu recept klasický a můžete ho vyzkoušet.Chleba se vždy podaří a je skvělý.Meil jsem uvedl v prvním příspěvku.Hezký den.
recept starých pekařů a našich babiček,kdy se pekl chleba jednou týdně v peci pro celou rodinu a nesměl plesnivět.Proto jen doporučuji zkusit chleba z kvásku z hladké žitné mouky.Nevím proč dáváte do chleba pivo?Snad pro okyselení chleba?To žitný kvásek je mírně nakyslý a dodá chlebu tu jeho výraznou chuť.Napiště mě,pokud chcete zkusit tu klasiku a já vám pošlu recept klasický a můžete ho vyzkoušet.Chleba se vždy podaří a je skvělý.Meil jsem uvedl v prvním příspěvku.Hezký den.
30. 12. 2012 19:22
Těší mne že jsem oprášila recept a chutná i Vám ostatním,dnes jsem ho pomáhala péct u dcery,také jim chutná.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
30. 12. 2012 15:25
Lidko, tak chlebík je výborný
a kůrka voní po sádle
ještě přidávám foto na řezu, když tak co se nebude líbit tak prosím smaž
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
30. 12. 2012 14:20
LIDKA:právě jsem chlebík dopekla, ale měla jsem malý pekáček, tak jsem dala alobalovou formu co jsem kdysi koupila v papírnictví, tak je dost vysoký, tak jsem zkoušela špejlí jestli je upečený, pekla jsem ho 1,5 hodiny
Až zchladne tak dám vědět jak chutná![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
29. 12. 2012 21:03
skvělý chleba,peču už desítky let
28. 12. 2012 13:28
pro pekaře - když se Vám nelíbí že takle pečeme chleba,který je pro nás chutný,tak proč se nepodělite o ten Váš a nemuseli by jsme podle Vás péct chlebové buchty
.Tento chleba je aspoň chutnější než ty kupované v obchodě.
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
28. 12. 2012 08:44
Jana:peču v troubě chleba pšenično-žitný,podle 100 let staré rodinné receptury z žitného kvásku.Z normálních kvasnic to není chleba,ale říkám tomu chlebová buchta.Ozvěte se mě na mail kneslovi@seznam.cz a já vám pošlu tento náš recept i fotky chlebů,kde se těsta nedotknete holou rukou a je výborný při zachování všech jeho zdraví prospěšných vlastností.To chleba z kvasnic nemá.Viz odborné pojednání,které přiložím.Hezké pečení chleba
27. 12. 2012 23:08
Jani - jsem ráda že se povedl a recept splnil svůj účel.
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
27. 12. 2012 22:30
LIDKA: díky za odpověď, před chvílí chlebíček dopečen, vypadá skvostně, pekla jsem v římském kastrolu po prababičce, opravdu moc díky za recept, je fakt výborný, ukládám a jiný péci nebudu, hezký večer
27. 12. 2012 22:30
LIDKA: díky za odpověď, před chvílí chlebíček dopečen, vypadá skvostně, pekla jsem v římském kastrolu po prababičce, opravdu moc díky za recept, je fakt výborný, ukládám a jiný péci nebudu, hezký večer
27. 12. 2012 16:45
opravdu tam tolik droždí dávám
27. 12. 2012 15:02
LIDKA: zdravím, chlebík se mi moc líbí, ale nějak se mi nezdá ta gramáž s tím droždím..opravdu se tam dává 10 dkg ? čerstvé droždí má cca ( kostka ) 42g, tzn., že tam dáváte více jak 2 kostky ?, nebude to potom jaksi cítit ? nemám s tím zkušennosti, takže se proto raději ptám, ráda bych ho zkusila upéct, ale to droždí mě jaksi zrazuje ..díky za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na chleba chleba chleba recept recepty na chleba chleb recept recept chleba recept na chléb chléb top recepty chleba recepty chleba chleba recepty starý chleba recepty jak upect chleba recept chléb recepty z chleba jak se peče chleba chléb recepty starý chléb recepty cleba recepty na chléb
Suroviny: mouka hladká, voda, kvásek, pivo světlé, kmín celý, droždí, sůl
Chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEB6
34 názorů