Nutriční hodnoty (Zapečený sýrový květák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 187 kJ / 1 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
| Tuky | 80,81 g |
| – nasycené | 34,97 g |
| – nenasycené | 37,27 g |
| –– mononenasycené | 30,27 g |
| –– polynenasycené | 7,00 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 950 mg |
| Sodík | 2,60 g |
| Sůl | 6,16 g |
| Sacharidy | 49,53 g |
| – cukry | 18,18 g |
| ––– laktóza | 15,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák (nebo 1/2 většího) | Květák čerstvý | |
| 75 ml 75 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| 200 g 200 g strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvých bylinek (pažitka, petrželka, bazalka aj.) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |