Nutriční hodnoty (Ředkvičkové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 022 kJ / 2 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,77 g |
Tuky | 88,16 g |
– nasycené | 57,24 g |
– nenasycené | 31,25 g |
–– mononenasycené | 27,13 g |
–– polynenasycené | 4,11 g |
––– omega 3 | 1,03 g |
Vláknina | 20,93 g |
Cholesterol | 133 mg |
Sodík | 214 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 271,33 g |
– cukry | 9,45 g |
––– laktóza | 6,67 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g kulatozrnné rýže na rizoto | Rýže bílá kulatozrnná | 300 g |
200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1 svazek 1 svazek jarní cibulky (bez zelených částí) | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
200 g 200 g mascarpone | Mascarpone | 200 g |
olivový olej | Olej olivový | |
8 8 středně velkých ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
parmazán nebo pažitka (není podmínkou) | Parmezán |