Nutriční hodnoty (Převrácený jáhelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 4 689 kJ / 1 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,80 g |
| Tuky | 32,02 g |
| – nasycené | 11,13 g |
| – nenasycené | 14,70 g |
| –– mononenasycené | 9,45 g |
| –– polynenasycené | 5,25 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 20,40 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 310 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 135,30 g |
| – cukry | 41,60 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 130 g 130 g jáhel | Jáhly | 130 g |
| 250 g 250 g tvarohu (lepší je použít tvaroh v kostce, ten ve vaničce má řidší konzistenci) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| třtinový cukr - med nebo sirup dle vlastní chuti | Cukr třtinový | |
| cca 500 g cca 500 g očištěných a rozkrojených jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| balsamikový sirup | ||
| mátu | Máta peprná list čerstvá | |
| meduňku | Máta peprná list čerstvá | |
| bazalku | Bazalka čerstvá | |
| tymián | Tymián sušený |