Nutriční hodnoty (Převrácený jáhelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 4 689 kJ / 1 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,80 g |
Tuky | 32,02 g |
– nasycené | 11,13 g |
– nenasycené | 14,70 g |
–– mononenasycené | 9,45 g |
–– polynenasycené | 5,25 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 558 mg |
Sodík | 310 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 135,30 g |
– cukry | 41,60 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
130 g 130 g jáhel | Jáhly | 130 g |
250 g 250 g tvarohu (lepší je použít tvaroh v kostce, ten ve vaničce má řidší konzistenci) | Tvaroh polotučný | 250 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
třtinový cukr - med nebo sirup dle vlastní chuti | Cukr třtinový | |
cca 500 g cca 500 g očištěných a rozkrojených jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
balsamikový sirup | ||
mátu | Máta peprná list čerstvá | |
meduňku | Máta peprná list čerstvá | |
bazalku | Bazalka čerstvá | |
tymián | Tymián sušený |