Nutriční hodnoty (Špenátový quiche s quinoou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 530 kJ / 4 429 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 81,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 98,58 g |
Tuky | 223,32 g |
– nasycené | 115,87 g |
– nenasycené | 100,26 g |
–– mononenasycené | 66,37 g |
–– polynenasycené | 33,89 g |
––– omega 3 | 3,23 g |
Vláknina | 86,60 g |
Cholesterol | 597 mg |
Sodík | 4,80 g |
Sůl | 12,53 g |
Sacharidy | 382,07 g |
– cukry | 30,92 g |
––– laktóza | 14,12 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
280 g 280 g celozrnné hrubé špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 280 g |
140 g 140 g másla | Máslo kravské | 140 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
8 lžic 8 lžic vlažné vody | Voda | 144 ml |
500 g 500 g čerstvého sekaného špenátu | Špenát čerstvý | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 hrnek 1 hrnek quinoy | Quinoa | 250 g |
1 1 Ricotta (dá se nahradit Lučinou, nebo kysanou smetanou) | Ricotta | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku sekaných sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | |
200 g 200 g strouhaného sýru dle vlastní chuti já použila Goudu | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
150 g 150 g choriza nebo jiné pikantní klobásy (není podmínkou) | Chorizo | 150 g |
česnek nebo medvědí česnek (pesto z medvědího česneku) | Česnek čerstvý |