Bavorské masopustní koblížky

Maja Motti Kuchařka: Maja Motti

20-30 porcí Moučníky , Drobné pečivo, Smažené 4 názory

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
60 g rozpuštěného vlažného másla
65 g moučkového cukru
20 g droždí
1 vejce + 1 žloutek
2 lžíce rumu
1 lžíce strouhané citronové kůry
1/2 lžičky soli
Nahoru:
1 kostka tvarohu
1 šlehačka
cukr podle chuti
švestková povidla nebo marmeláda
Na smažení:
1 kostka sádla (250-300 g)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedeného množství odebereme 2 lžíce mléka, lžičku cukru, 2 lžíce mouky, rozdrobíme droždí, umícháme na kašičku a necháme vzejít kvásek (15 minut). Do mísy prosejeme mouku s cukrem, mléko spolu s vejcem a žloutkem prošleháme a přidáme k vlahému máslu. Kvásek a zbývající ingredience přidáme k mouce a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto, které pod utěrkou a na teplém místě necháme cca hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto na hladkou moukou posypaném vále vyválíme na placku o výšce 1,5 cm a vykrajovátkem nebo vhodnou skleničkou vykrajujeme kolečka. Ta pod utěrkou necháme ještě 20 minut kynout. V hrnci nebo pánvi rozpálíme sádlo, kterým nešetříme. Do každého kolečka uděláme vprostřed prstem důlek a tímto dolů klademe do rozpáleného sádla. Na středně silném plameni smažíme do zlatova.

  3. Pak obrátíme a smažíme z druhé strany. Odkládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Vdolky dáváme do pánve s rozestupy, protože nabydou na objemu.

  4. Vyšleháme šlehačku s cukrem, přišleháme tvaroh. Po vychladnutí mažeme vdolky povidly a dozdobíme tvarohovou náplní. Můžeme lehce pocukrovat. Z toho množství je 20-30 ks vdolků podle toho, jak velké je uděláme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 562 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bavorské masopustní koblížky

  • Maja Motti Maja Motti(autor receptu)

    dablice: Děkuji, u nás jsou také v kurzu. Zkoušela jsem i jiné recepty, ale holt ty od babičky jsou nejlepší :-8

    Odpovědět

  • dablice dablice

    včera jsem dělala tyhle koblížky a jsou opravdu vynikající. Měly velký úspěch.

    Odpovědět

  • Maja Motti Maja Motti(autor receptu)

    casino: Smažím na mírném plameni a bez pokličky. To je ještě po babičce, já to z toho raději vyndám. Jí to neprskalo - co si pamatuji. Měla na tom kastrolu krásně modrou křidýlku (pokličku) :-) :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    "...smažíme pod pokličkou..."
    No a neprská to?:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: masopustní koblížky masopustní koblížky recept bavorský koblížek bavorské koblihy koblížky recept koblizky smažené masopustni koblížky masopustní recepty masopustní mini koblížky masopustni nekynute koblizky smažené mini koblížky bavorské tvarohové koblížky bavorské kobníšky koblížky bez droždí bavorské masopustní koblihy masopustní koblížky bez bez droždí masopustní koblížky recept mini smažené masopustní pečivo mini koblížky s tvarohovou náplní masopustni koblisky