Nutriční hodnoty (Slávky s rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 937 kJ / 941 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 35,46 g |
| – nasycené | 9,12 g |
| – nenasycené | 22,22 g |
| –– mononenasycené | 12,06 g |
| –– polynenasycené | 10,15 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 8,08 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 3,73 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 42,60 g |
| – cukry | 11,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg slávek | Slávky neloupané | 1000 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 2 rajčata ( nejlépe masitá ) | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 300 ml 300 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
| hrst hrst posekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový |