Nutriční hodnoty (Makové šúlance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 102 kJ / 4 326 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,50 g |
| Tuky | 176,01 g |
| – nasycené | 72,07 g |
| – nenasycené | 87,80 g |
| –– mononenasycené | 45,20 g |
| –– polynenasycené | 42,60 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 50,60 g |
| Cholesterol | 565 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 568,26 g |
| – cukry | 177,96 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vařené brambory | Brambor zimní | 800 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 120 g 120 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 120 g |
| 150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
| 150 g 150 g práškového cukru | Cukr bílý | 150 g |