Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s fenyklem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 897 kJ / 692 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,24 g |
| Tuky | 3,22 g |
| – nasycené | 0,58 g |
| – nenasycené | 1,45 g |
| –– mononenasycené | 0,35 g |
| –– polynenasycené | 1,10 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 34,54 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 105,88 g |
| – cukry | 59,87 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší bulvy fenyklu i s natí | Fenykl hlíza | |
| 1 kg 1 kg rajčat | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína (není nutné) | Víno bílé suché | 200 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky sekané fenyklové natě | Fenykl listy čerstvé | |
| 2 lžičky 2 lžičky sekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 10 g |
| 1 1 citron (jen ostrouhaná kůra) | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 řecký jogurt | Jogurt řecký 5% |