Nutriční hodnoty (Slaný koláč z cukety a brynzy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 040 kJ / 3 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,00 g |
| Tuky | 220,30 g |
| – nasycené | 132,39 g |
| – nenasycené | 74,65 g |
| –– mononenasycené | 65,89 g |
| –– polynenasycené | 8,75 g |
| ––– omega 3 | 1,55 g |
| Vláknina | 46,58 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,39 g |
| Sacharidy | 229,95 g |
| – cukry | 23,19 g |
| ––– laktóza | 8,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g celozrnné hrubé špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 280 g |
| 140 g 140 g másla | Máslo kravské | 140 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 30 30 g pohankové lámanky (v případě, že vynecháte pohanku přidejte 8 lžic vody) | Pohanka loupaná | |
| 2-3 2-3 mladé cukety | Cuketa čerstvá | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 200 g 200 g Bryndzy můžete nahradit Lučinou nebo Ricottou | Lučina 70% t.v s. | 200 g |
| 100 ml 100 ml Žinčice můžete nahradit podmáslím nebo kysanou smetanou | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 100 ml 100 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| hrst hrst sekané pažitky nebo jarní cibulky | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |