Nutriční hodnoty (Malinové muffiny s mandlemi a marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 831 kJ / 2 350 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,55 g |
| Tuky | 182,68 g |
| – nasycené | 15,53 g |
| – nenasycené | 149,60 g |
| –– mononenasycené | 100,22 g |
| –– polynenasycené | 49,38 g |
| ––– omega 3 | 10,55 g |
| Vláknina | 30,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,44 g |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 142,60 g |
| – cukry | 75,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 1,5 hrnku polohrubé mouky + 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 lžička 1 lžička sody bikarbony | Jedlá soda | 12 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| necelý hrnek hrnek hnědého cukru (část z toho vanilkový cukr) | Cukr třtinový | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu + 2 lžíce vody (nebo samostatně 2 lžíce jablečného pyré) | Škrob kukuřičný | |
| 1 hrnek 1 hrnek bílého či vanilkového rostlinného jogurtu (či dezertu) - domácí nebo např. Provamel, AlproSoya, Sojade | Jogurt sójový bílý | |
| 2 lžičky 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo cca 1 cm čerstvých vanilkových semínek) | Aroma vanilkové | 14 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku čerstvých malin (větší maliny rozkrojte napůl) | Maliny čerstvé | 375 g |
| 20 g 20 g marcipánu (nakrájeného na malé kousky) | Marcipán | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rostlinného másla (např. AlsanBio) nebo kokosového oleje | Margarín | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce blanšírovaných plátků mandlí | Mandle loupané | 45 g |