Nutriční hodnoty (Polévka z pečené zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 953 kJ / 467 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,69 g |
| Tuky | 2,98 g |
| – nasycené | 0,98 g |
| – nenasycené | 3,19 g |
| –– mononenasycené | 0,80 g |
| –– polynenasycené | 2,39 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 31,32 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 89,57 g |
| – cukry | 36,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 dýně hokaido (cca 1,5 kg) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 palička 1 palička česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 2 barevné papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 větší petržel (nebo pastiňak) | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 menší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany (nebo pomazánkového másla) | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový |