Nutriční hodnoty (Matar dal khichdi (půlený žlutý hrách s rýží po indicku))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 040 kJ / 2 161 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 89,14 g |
| Tuky | 41,30 g |
| – nasycené | 3,72 g |
| – nenasycené | 35,11 g |
| –– mononenasycené | 23,39 g |
| –– polynenasycené | 11,72 g |
| ––– omega 3 | 2,83 g |
| Vláknina | 46,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 334,78 g |
| – cukry | 29,08 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g půleného žlutého hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | 300 g |
| 200 g 200 g rýže | Rýže bílá | 200 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 10.5 g |
| 1 lžička 1 lžička černého hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 5 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| zelené chilli papričky podle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička Garam masala | Garam masala | 5 g |
| několik několik kari lístků | Bobkový list čerstvý | |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé |