Nutriční hodnoty (Skořicové šneky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 45 877 kJ / 10 965 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 336,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 304,01 g |
| Tuky | 296,00 g |
| – nasycené | 123,70 g |
| – nenasycené | 154,47 g |
| –– mononenasycené | 112,80 g |
| –– polynenasycené | 41,67 g |
| ––– omega 3 | 8,65 g |
| Vláknina | 135,85 g |
| Cholesterol | 765 mg |
| Sodík | 4,99 g |
| Sůl | 11,53 g |
| Sacharidy | 1 671,10 g |
| – cukry | 833,72 g |
| ––– laktóza | 5,77 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 -30 25 -30 g čerstvého droždí (trochu víc, než půlka kostky) | Droždí pekařské lisované | 1155 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku (180 ml) teplé vody | Voda | 187.5 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 ČL 1 ČL soli | Sůl mořská | 10 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku (60 ml) podmáslí | Podmáslí | 62.5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku (80 ml) rostlinného oleje | Olej řepkový | 83.3333358168602 ml |
| 4,5 hrnku 4,5 hrnku (560 g) hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku (113 g) másla změklého | Máslo kravské | 125 g |
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku (250 g) hnědého třtinového cukru | Cukr třtinový | 312.5 g |
| 2,5 PL 2,5 PL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 37.5 g |
| 2 PL 2 PL kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 30 g |
| 56 g 56 g smetanového sýra např. Philadelphia, pokojové teploty | Sýr tavený | 56 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku (56 g) másla změklého | Máslo kravské | 62.5 g |
| 1 KL 1 KL vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 1/2 PL 1/2 PL kukuřičného sirupu | Sirup kukuřičný | 7.5 ml |
| 1 KL 1 KL čerstvě vymačkané citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1,25 hrnku 1,25 hrnku (156 g) moučkového cukru | Cukr bílý | 312.5 g |