Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Náplně jsem se snažila alespoň trochu rozepsat pro začátečníky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

jarka

9. 6. 2017 11:48

Peču svatební koláče dost často,ráda bych se poptala ,jak cca velké vyhazujete,nebo je odvažujete,aby byly koláčky skutečně malé,např.vyhazuji malou lžičkou nebo váha cca 6-7gramů?Chci je mít všechny stejné a nápad,neplnit tvaroh či jinou nádivku dovnitř,ale do důlku se mi velmi zamlouvá.Čekám na odpověď .Dík Muminek

buksovka81

19. 7. 2014 19:28

Dobrý den, mám dotaz, budu mít svatbu 23.8 a budu si sama dělat koláčky, můžete mi prosím poradit, kdy je mohu začít dělat aby byly stále měkké třeba ještě den po svatbě předem vám moc děkuji s pozdravem Lenka:-)

tejaja

23. 8. 2010 17:13

Magdalenka, neviem, ktoré droždie je ti podozrivé, ja kupujem vždy trebišovské, to u nás dostať, a je vynikajúce, či robím pomazánku, pečiem koláče alebo chlieb. ;-);-);-)
Súhlasím s tebou, že namiesto kocky ( ktorá má 42 g ), by som 70 g nepoužila. Je to dosť podstatný rozdiel. ;-):-D

Jana

23. 8. 2010 16:32

Camaya, jsi anděl. :-)). Dík za podrobé vysvětlení:yes: O víkendu se do nich pustím a dám vědět.:-)) Tvůj receptík je srozumitelně napsaný,:yes::yes::yes: proto se koláčky určitě se povedou.:-p

camaya

23. 8. 2010 15:40

Jana: moc mě těší, že se ti receptík líbí:-))...Jani já už mám ďůlkovač vymakanej - používám malé kulaté rukojítko od šuflíku:-D...záleží na tom, jak velké koláčky uděláš...stačí opravdu malé...při ďůlkování se trošku rozplácnou a vypadají skoro jako mističky nebo talířky:-*...proto se také předtím nijak vevnitř neplní, protože by se náplň mohla rozprsknout...

Rozhodně se nemusíš bát, že náplně bude málo...stačí když při ďůlkování a plnění nebudeš dělat moc velké okraje (mohlo by se tedy říci že do poměrně malých koláčků stačí udělat větší ďůlky)...;-)

Při kladení koláčků do hrnce asi zas tolik na teplotě nezáleží, ale můžeš je tam dát ještě vlažné. Hrnec zakryj puklicí. Moje babička tu puklici obaluje igelitem, aby dokonale těsnila. A hrnec pak stačí nechat stát v pokoji.

Kdyby si měla ještě nějaký dotaz - určo napiš, ráda ti ho zodpovím;-):-))

A neboj se, koláčky budeš mít určo famózní;-):yes:

Jana

23. 8. 2010 14:48

Camaxa, děkuju za podrobně napsaný receptík :yes: na buchtičky jak malované. :-p Chci se zeptat ohledně nádivky. Nádivka vevnitř koláčku není? Dává se jenom, jak popisuješ, do důlku? A není pak nádivky v tom důlku málo? Tvé koláčky jsou nádherné, :yes: ale důlek si asi vařečkou nedělala? A ještě další dotaz. Po upečení mám koláčky naklást do většího hrnce a hrnec zakrýt? Do hrnce mám naklást koláčky ještě teplé? Chtěla bych koláčky upéct. Konečně podrobný recept na kynuté těsto i pro začátečníky. :yes: :-)) Posílám velkou pochvalu :yes: :yes: :yes:

magdalenka

23. 8. 2010 09:17

Týždenne pečiem asi 2 krát niečo kysnuté, jednoducho mám rada prácu s kysnutým cestom, na cathleen, samozrejme, ešte nemám. Droždie sušené nepoužívam, používam kocky alebo vážené. Ale ja by som miesto 1 kocky (či už je z Trenčína alebo Francúzska) 70 g nepoužila. Je fakt, že niekedy slovenské droždie, aj keď je ešte v dobe upotrebiteľnosti, je podozrivé.

cathleen

23. 8. 2010 08:46

:-)Tak jsem nad tím droždím taky přemýšlela (kupujeme kostky i vážené - to je mnohem levnější....) Zní to logicky, že kostečka lisovaného droždí by mohla mít lepší kynoucí schopnosti......na druhou stranu - chleby z 500 g mouky kypřím pouhými 10-12 g droždí a pokaždé ho mám stejně veliký, stejně nakynutý - ať použiju vážené droždí nebo z kostky.:-p

eva hubova

22. 8. 2010 17:13

Už ty komentáře čtu asi 3x a jsem z toho jelen:-Ou nás v obchodě je k dostání droždí na váhu i kostky,ale žádný rozdíl v kynutí jsem mezi nimi nepoznala a to peču o 6 let déle jak magdalenka:-))no zase jsem o něco chytřejší na stará kolena:-D

camaya

22. 8. 2010 16:32

magdalenka: dneska už se v pekárnách používá tekuté droždí, takže to staré - klasické krájené už na pultech k vidění moc není...

...u balených kostiček určitě taky záleží na výrobci např. takové ty ve stříbrno-šedém obale jsou francouzské a řekla bych, že jsou kvalitnější než kostičky ve zlatém obale, jenž jsou české...(tyto dva druhy já znám)...nicméně na některé pečivo jsou lepší první na jiné ty druhé...atd.

tak doufám, že jsem v tom teď neudělala ještě větší guláš:-D

magdalenka

22. 8. 2010 16:02

Tak to sa divím...a pečiem 30 rokov...

camaya

22. 8. 2010 10:53

isahu: mno já jsem na svojí maminu koukala taky jako puk:-D, ale prej to tak je...kostka má prý opravdu větší kynoucí schopnost (skoro dvounásobnou);-)

isindy

22. 8. 2010 10:45

camaya, a ono je to krájené jiné??...myslím vyšší kynoucí schopnost než balené v kostce?? tedy, ne že bych ještě někde viděla krájené, to naposledy jako malá holka, ale zarazilo mě to, já měla za to, že je to stejné....:-O:-O:-O

camaya

22. 8. 2010 06:04

magdalenka - dneska se v obchodě prodávají takové ty malé balené kostičky droždí...tak pokud tam dáš tuto, tak se dává celá kostička bez ohledu na její gramáž....ale pokud nemáš kostičku ale droždí ,,starého typu" krájené - tak se dává těch 7dkg

obecně platí že jedna malá balená kostka droždí stačí na 1kg mouky

snad ti mé vysvětlení pomohlo;-)

magdalenka

21. 8. 2010 22:51

camaya, je to krása!
Mohla by si , prosím, upresniť to droždie? U nás jedna kocka váži 40 - 42 g. Ty píšeš o 7 dkg alebo jednej kocke...
Ďakujem!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí svatební koláče recept na malé svatební koláče náplně do svatebních koláčů domácí svatebni kolacky cukrářské koláčky svatební kolače našich babiček jak udělat malé svatební koláče náplně do svatebních koláčků malé koláčky nádivky do svatebních koláčků balení svatebních koláčů svatební kolačky recept na svatební koláče s droždím bez kynutí kynuté svatební koláče české svatební koláče české svatební koláčky domácí svatební koláče recepty domaci svatební koláče recept malé svatební koláče svatební koláčky bez droždí

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, máslo, droždí, sůl, rum, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, mléko, mák, povidla švestková, tvaroh, rozinky, mandle

TopRecepty.cz

Svatební koláčky podle babičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kryX