Nutriční hodnoty (Mandlový mazanec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 19 533 kJ / 4 669 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,30 g |
| Tuky | 205,44 g |
| – nasycené | 90,66 g |
| – nenasycené | 101,42 g |
| –– mononenasycené | 72,95 g |
| –– polynenasycené | 28,47 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 32,86 g |
| Cholesterol | 1,53 g |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 4,19 g |
| Sacharidy | 576,16 g |
| – cukry | 186,49 g |
| ––– laktóza | 12,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky výběrové s vysokým obsahem lepku | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 200-250 ml 200-250 ml mléka vlažného | Mléko kravské polotučné 1,5% | 225 ml |
| 1 kostka 1 kostka čerstvého droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 125 g 125 g krupicového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 50 g 50 g mletých loupaných mandlí | Mandle neloupané | 50 g |
| 140 g 140 g změklého másla | Máslo kravské | 140 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
| kura z 1/2 kura z 1/2 biocitronu | ||
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g pokrájených oloupaných mandlí (ořechů) | Mandle neloupané | 50 g |
| 50 g 50 g rozinek namočených | Rozinky | 50 g |
| 1,5 sáčku 1,5 sáčku kypřicího prášku | Kypřící prášek | 18 g |
| 1 hrst 1 hrst spařených oloupaných mandlí | Mandle neloupané | |
| 1 hrst 1 hrst spařených rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 1 prošlehané vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| cukr moučka na poprášení | Cukr bílý |