Nutriční hodnoty (Štikozubec na másle podávaný na pórkovém lůžku s vůní citronu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 625 kJ / 149 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,24 g |
| Tuky | 9,35 g |
| – nasycené | 5,89 g |
| – nenasycené | 3,27 g |
| –– mononenasycené | 2,76 g |
| –– polynenasycené | 0,51 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 2,26 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 11,81 g |
| – cukry | 4,87 g |
| ––– laktóza | 1,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Filety Filety štikozubce s kůží | Hejk filet | |
| Máslo | Máslo kravské | |
| Citron | Citrón čerstvý | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| 65 g 65 g pórku | Pórek čerstvý | 65 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 7.5 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 2.5 g |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| Asi 7 cl Asi 7 cl kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 70 ml |
| 2 cl 2 cl mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | 20 ml |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 7.5 g |