Nutriční hodnoty (Babiččina podmáslanka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,72 g |
| Tuky | 28,16 g |
| – nasycené | 13,92 g |
| – nenasycené | 20,00 g |
| –– mononenasycené | 9,13 g |
| –– polynenasycené | 10,87 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 4,68 g |
| Cholesterol | 339 mg |
| Sodík | 965 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 63,80 g |
| – cukry | 54,49 g |
| ––– laktóza | 54,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l podmáslí | Podmáslí | 1000 g |
| 3-4 3-4 salátové brambory | Brambor zimní | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 hrst 1 hrst kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| nové koření | Nové koření | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| ocet 8 8 % (dle chuti) | Ocet lihový | |
| hladká mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| máslo | Máslo kravské |