Nutriční hodnoty (Polévka z podmáslí s bramborovo-křenovou vložkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 207 kJ / 1 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,44 g |
| Tuky | 137,43 g |
| – nasycené | 74,76 g |
| – nenasycené | 65,72 g |
| –– mononenasycené | 52,63 g |
| –– polynenasycené | 13,09 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 8,54 g |
| Cholesterol | 246 mg |
| Sodík | 2,27 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 82,40 g |
| – cukry | 37,26 g |
| ––– laktóza | 32,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| mouku na jíšku asi 3 lžíce lžíce | Mouka pšeničná hladká | |
| zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 600 ml 600 ml podmáslí | Podmáslí | 600 g |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce křenu | Křen čerstvý | 30 g |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské |