Nutriční hodnoty (Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 971 kJ / 1 188 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,58 g |
| Tuky | 69,00 g |
| – nasycené | 41,76 g |
| – nenasycené | 26,20 g |
| –– mononenasycené | 11,48 g |
| –– polynenasycené | 14,72 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 162 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 81,93 g |
| – cukry | 21,90 g |
| ––– laktóza | 8,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 tenké párky | Párek vepřový | 240 g |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| libeček (možno vynechat) | Libeček čerstvý |