Nutriční hodnoty (Polévka ze zapečené zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 946 kJ / 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,26 g |
Tuky | 9,33 g |
– nasycené | 5,87 g |
– nenasycené | 4,37 g |
–– mononenasycené | 2,93 g |
–– polynenasycené | 1,44 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 18,05 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 285 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 21,40 g |
– cukry | 10,04 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 dýně Hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1/2 1/2 malého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olej | Olej řepkový | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
750 ml 750 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
nakládaná červená řepa | Červená řepa sterilovaná |