Nutriční hodnoty (Polévka ze zapečené zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 946 kJ / 226 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,26 g |
| Tuky | 9,33 g |
| – nasycené | 5,87 g |
| – nenasycené | 4,37 g |
| –– mononenasycené | 2,93 g |
| –– polynenasycené | 1,44 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 18,05 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 285 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 21,40 g |
| – cukry | 10,04 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 dýně Hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1/2 1/2 malého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 750 ml 750 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
| nakládaná červená řepa | Červená řepa sterilovaná |