Nutriční hodnoty (Opékané gnocchi se slaninou a houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 579 kJ / 1 572 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,15 g |
| Tuky | 126,88 g |
| – nasycené | 63,09 g |
| – nenasycené | 62,24 g |
| –– mononenasycené | 53,31 g |
| –– polynenasycené | 8,93 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 6,87 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 3,25 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 89,85 g |
| – cukry | 6,95 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g Gnocchi (připravených dle návodu) | Noky | 250 g |
| 1 1 střední cibule oloupaná a nakrájená na klínky | Cibule čerstvá | 70 g |
| 140 g 140 g plátkové slaniny (pokrájené na kostičky) | Špek | 140 g |
| 4-5 4-5 očištěných hlaviček menších žampionů či čerstvých hub | Hřib čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
| nové koření nebo čerstvý rozmarýn | Nové koření | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného česneku | Česnek sušený | 5 g |
| šalvějová sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželka na servírování | Petržel nať čerstvá |