Zapečený květák

Jitka a Vlastik Kuchař:

Zeleninová jídla 3 názory

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 květáku
10 dkg salámu Junior
5 - 10 dkg anglické slaniny
1 cibuli
4 stroužky česneku
3 vejce
1 hrnek dětské krupice
sůl
pepř
kmín
hrst sekané petřželové natě
5 dkg sádla
olej
strouhanku
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na střední růžičky, opláchneme pod vodou a dáme jej vařit do slané vody. Vaříme doměkka (cca 10 až 15 minut).

  2. Potom květák rozmačkáme v míse, přidáme nadrobno nakrájený salám, slaninu a cibuli.

  3. Česnek prolisujeme, přidáme vejce, krupici, sůl, pepř, kmín podle chuti, nasekanou petrželovou nať.

  4. Dobře promícháme, až vznikne středně řídké těsto. Můžeme ještě dochutit pepřem a solí. Jestliže je těsto moc řídké, přidáme ještě trochu krupice.

  5. Pečicí plech vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto do něj nalejeme a rozetřeme po celé ploše. Těsto ještě poklademe tenkými plátky sádla.

  6. Ve vyhřáté troubě (200 - 250°C) do růžova.
    Upečený květák rozkrájíme na kousky a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Zapečený květák

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Koukám, že dneska jede květák, že Marti? Já smažený, ty tenhle, taky musím vyzkoušet;-):yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vypadá fakt dobře :yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Tak jsem nevěděla, jak naložit s květákem. Tento recept se mi zdál sympatický a bylo to nakonec lepší než jsem čekala, jen jsem vynechala Junior. Chodili jsme ho ujídat i studenej :-)).

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo