Nutriční hodnoty (Šlehačkový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 261 kJ / 5 560 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,00 g |
| Tuky | 187,41 g |
| – nasycené | 110,23 g |
| – nenasycené | 64,52 g |
| –– mononenasycené | 55,07 g |
| –– polynenasycené | 9,45 g |
| ––– omega 3 | 1,27 g |
| Vláknina | 31,00 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 524 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 858,00 g |
| – cukry | 416,97 g |
| ––– laktóza | 8,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 0,5 kg 0,5 kg strouhaných jablek (i více) | Jablko čerstvé | 500 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 100 g 100 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |