Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 2 názory

Suroviny

8 ks opravdu kvalitních špekáčků
500 g kysaného zelí
300 ml světlého slabšího piva
2 cibule
konzerva sekaných rajčat
lžíce hořčice
lžička cukru
chilli pasta podle chuti
pepř
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme zářezy. Cibuli nakrájíme na proužky. Rajčata smícháme s hořčící, pivem, cukrem a chilli.

  2. Na dno pekáčku dáme lehce vymačkané zelí, a polovinou cibule. Uložíme špekáčky, zalijeme rajčaty s pivem a zasypeme zbytkem cibule.

  3. Pečeme při 200 st. zkraje přikryté. Po 15 minutách odkryjeme a dopečeme do křupava, a až omáčka lehce zhoustne. Podáváme s čerstvým, nejlépe domácím chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 501 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)

  • Tessi Tessi

    Fíha, tohle by mě nenapadlo! Takže příště budou na zelí..já tedy dám černé pivo, chutná nám víc!!

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Tak to bych si hned dala a mě kečup nevadí,mám ho ráda<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: špekáčky na zelí špekáčky na pivu špekáčky se zelím špekáčky na kysaném zelí špekáčky na černém pivu se zelím špekáčky na kysaného zelí špekáčky na kecupu spekacky v zeli recepty špekáčky se zelim zapečené špekáčky v zelí zelí se spekem špekáčky pečené na pivu špekáčky na černém pivu kyselé zelí recepty spekacky na kysanem zeli a pivu zapečené špekáčky se kysaným zelím špekáčky se kysaným zelím špekáčky na na zelí špekáčky na pivu recepty špekášky na pivě se zelím