Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 2 názory

Suroviny

8 ks opravdu kvalitních špekáčků
500 g kysaného zelí
300 ml světlého slabšího piva
2 cibule
konzerva sekaných rajčat
lžíce hořčice
lžička cukru
chilli pasta podle chuti
pepř
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme zářezy. Cibuli nakrájíme na proužky. Rajčata smícháme s hořčící, pivem, cukrem a chilli.

  2. Na dno pekáčku dáme lehce vymačkané zelí, a polovinou cibule. Uložíme špekáčky, zalijeme rajčaty s pivem a zasypeme zbytkem cibule.

  3. Pečeme při 200 st. zkraje přikryté. Po 15 minutách odkryjeme a dopečeme do křupava, a až omáčka lehce zhoustne. Podáváme s čerstvým, nejlépe domácím chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)

  • Tessi Tessi

    Fíha, tohle by mě nenapadlo! Takže příště budou na zelí..já tedy dám černé pivo, chutná nám víc!!

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Tak to bych si hned dala a mě kečup nevadí,mám ho ráda<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: špekáčky na zelí špekáčky na pivu špekáčky se zelím špekáčky na kysaném zelí špekáčky na černém pivu se zelím spekacky v zeli recepty špekáčky se zelim špekáčky pečené na pivu špekáčky na černém pivu kyselé zelí recepty spekacky na kysanem zeli a pivu špekáčky na pivu recepty špekášky na pivě se zelím klobasysezelimnapivu kysané zelí se špekem recepty recept buřty na černém pivě buřty na černém pivu buřty na pivu se zelím spekacky na zelí pecene špekáček se zelim

Zapomněl/a jsem heslo