Nutriční hodnoty (Celerová polévka se slaninovými chipsy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 295 kJ / 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,46 g |
| Tuky | 20,62 g |
| – nasycené | 12,62 g |
| – nenasycené | 7,56 g |
| –– mononenasycené | 3,81 g |
| –– polynenasycené | 3,75 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 20,30 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 273 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 61,23 g |
| – cukry | 10,28 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g celeru | Celer bulva čerstvá | 250 g |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 2 hrsti čerstvého špenátu ( kdo má mangold jako já, použije ten, jen je nutné ho o trochu déle povařit ) | Špenát čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| plátky plátky slaniny | Špek | |
| 1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1,5 PL 1,5 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody | Vývar masový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská |