Falešná kuřecí polévka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Polévky 13 názorů

Suroviny

kousek másla
menší mrkev
slepičí bujón
polévkové nudle nebo kapání
zelená petrželka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si roztopíme v hrnci a na něj nastrouháme menší mrkev. Chvíli restujeme, aby mrkev pustila barvu, pak přilijeme vodu a přidáme bujón. Chvíli povaříme, dochutíme.

  2. Na talíř si dáme nudle a zalijeme polévkou, nebo přímo do polévky nalijeme kapání z hladké mouky a vajíčka.

  3. Ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Je to rychlovka, když spěcháme, ale moc dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 783 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešná kuřecí polévka

  • MamlajdaD: Jééé, moc dělkuji! :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    JanaDorazinova: Jani, tak jsem opět "spáchala" tuhle rychlou a docela dobrou polévku. :yes:;-) Minule jsem přidala foto polívčičky v mém oblíbeném pucláčku a dnes už musím napsat alespoň poděkování za tuto "rychlou polévku pro lenochy" (tím myslím sebe, jsem takový snaživý lenoch, víš :-D:-D)?! Posledně byla s krupočkou a rozkloktaným vajíčkem, dneska s kapáním, obojí dobré! Takže dík za recept a moc zdravím!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Taky se mi pokaždé nechce dělat vývar, tak jednou dvakrát do roka udělám polévku z kostky, přidám mrkev celer a petržel, bylinky... Recept se mi líbí :-8

    Odpovědět

  • BronislavaP: Uf, když jsem zaznamena ana emajlu reakci na tuto polévku, bála jsem se, že tu bude tvrdá kritika :-Q. Moc děkuji za kladnou reakci :-)

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Jednoduchá a dobrá polévka. Pochutnali jsme si...:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Anna Kocikova, je to dobré!! Díky!!:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Jako východisko z nouze tento vývar určitě nebereme;-)naše rodinka si vždy pochutná:-p+6:yes::yes:a foto né moc přes mobil kvalitní;-):-))

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jano zase boduješ. Polívka je grunt a oběd bez polívky není žádnej oběd. +bodík.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    dělám dost často, dávám i celer a petržel - bodík:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Je opravdu dobrá doma jsme jí říkávali polévka z ukradené slepice:-))

    Odpovědět

  • No, my restauraci máme, ale rozhodně to hostům nenabízíme, je to opravdu jen rychlovka, ne polévka na meny;-) No a já osobně mám raději kuřecí vývar, než hovězí. To je taky věc názoru.;-)

    Odpovědět

  • kuchtik kuchtik

    Jako rychlovku bych to bral, ale skutečně jen jako vychodisko z nouze.:-S

    Odpovědět

  • der.bruno der.bruno

    Neuraž se ale tohle neni moc převratná věc. Dělá se to takhle skoro v každé restauraci, pokud nemají kosti z kuřat. I když slepičí vyvar se podle meho nazoru hovězímu nevyrovná ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: polévky pro kojící matky polévky pro kojící matky recepty polévka pro kojící matky polevka z bujonu kuřecí polévka vývar z bujonu kuřecí vývar z bujonu polevka pro kojici falešná slepičí polévka polevka z kureciho bujonu polévky pro kojící dobrá kuřecí polévka slepiči polívka falešný vývar kureci polevka z bujonu oběd pro kojici matku polevkove kapani polévka pro kojící matku slepici polevka z bujonu kureci vývar pro kojící matky