Falešná kuřecí polévka

Jana Remkova Kuchařka:

Polévky 11 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

kousek másla
menší mrkev
slepičí bujón
polévkové nudle nebo kapání
zelená petrželka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si roztopíme v hrnci a na něj nastrouháme menší mrkev. Chvíli restujeme, aby mrkev pustila barvu, pak přilijeme vodu a přidáme bujón. Chvíli povaříme, dochutíme.

  2. Na talíř si dáme nudle a zalijeme polévkou, nebo přímo do polévky nalijeme kapání z hladké mouky a vajíčka.

  3. Ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Je to rychlovka, když spěcháme, ale moc dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešná kuřecí polévka

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Taky se mi pokaždé nechce dělat vývar, tak jednou dvakrát do roka udělám polévku z kostky, přidám mrkev celer a petržel, bylinky... Recept se mi líbí :-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    BronislavaP: Uf, když jsem zaznamena ana emajlu reakci na tuto polévku, bála jsem se, že tu bude tvrdá kritika :-Q. Moc děkuji za kladnou reakci :-)

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Jednoduchá a dobrá polévka. Pochutnali jsme si...:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Anna Kocikova, je to dobré!! Díky!!:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Jako východisko z nouze tento vývar určitě nebereme;-)naše rodinka si vždy pochutná:-p+6:yes::yes:a foto né moc přes mobil kvalitní;-):-))

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jano zase boduješ. Polívka je grunt a oběd bez polívky není žádnej oběd. +bodík.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    dělám dost často, dávám i celer a petržel - bodík:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Je opravdu dobrá doma jsme jí říkávali polévka z ukradené slepice:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    No, my restauraci máme, ale rozhodně to hostům nenabízíme, je to opravdu jen rychlovka, ne polévka na meny;-) No a já osobně mám raději kuřecí vývar, než hovězí. To je taky věc názoru.;-)

    Odpovědět

  • kuchtik kuchtik

    Jako rychlovku bych to bral, ale skutečně jen jako vychodisko z nouze.:-S

    Odpovědět

  • der.bruno der.bruno

    Neuraž se ale tohle neni moc převratná věc. Dělá se to takhle skoro v každé restauraci, pokud nemají kosti z kuřat. I když slepičí vyvar se podle meho nazoru hovězímu nevyrovná ;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo