Nutriční hodnoty (Fenyklovo-mandlová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 699 kJ / 406 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,84 g |
| Tuky | 35,22 g |
| – nasycené | 22,28 g |
| – nenasycené | 12,78 g |
| –– mononenasycené | 10,13 g |
| –– polynenasycené | 2,66 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 6,56 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 48 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 17,00 g |
| – cukry | 6,98 g |
| ––– laktóza | 2,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 velké bulvy fenyklu (nebo 3 menší) | Fenykl hlíza | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 600 ml 600 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 600 ml |
| 2 2 polévkové lžíce namletých mandlí | Mandle neloupané | |
| 100 ml 100 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kardamom | Kardamom prášek |