Nutriční hodnoty (Makovník s tvarohem a hruškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 412 kJ / 5 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,33 g |
| Tuky | 262,98 g |
| – nasycené | 37,28 g |
| – nenasycené | 201,18 g |
| –– mononenasycené | 103,44 g |
| –– polynenasycené | 97,74 g |
| ––– omega 3 | 8,60 g |
| Vláknina | 56,55 g |
| Cholesterol | 40 mg |
| Sodík | 250 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 609,33 g |
| – cukry | 286,58 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku oleje | Olej řepkový | 83.3333358168602 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 100 g 100 g Hery | Margarín | 100 g |
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 2 2 hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
| 1,5 1,5 kypřícího prášku | Kypřící prášek | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| Tuk na vymazání | Margarín | |
| mouku na vysypání | Mouka pšeničná hladká | |
| moučkový cukr na závěr na posypání | Cukr bílý |