Nutriční hodnoty (Polévka z vařených vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 227 kJ / 1 010 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,60 g |
| Tuky | 72,44 g |
| – nasycené | 34,02 g |
| – nenasycené | 28,76 g |
| –– mononenasycené | 24,32 g |
| –– polynenasycené | 4,44 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 567 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
| – cukry | 10,40 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 Vejce natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g kořenová zelenina | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 40 g 40 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý |