Nutriční hodnoty (Florentinské těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 306 kJ / 1 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,62 g |
| Tuky | 48,42 g |
| – nasycené | 28,26 g |
| – nenasycené | 16,42 g |
| –– mononenasycené | 13,99 g |
| –– polynenasycené | 2,44 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 26,26 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 210,70 g |
| – cukry | 12,08 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g špaget (já jsem tentokrát použila vřetena ) | Špagety pšeničné | 300 g |
| 300 g 300 g čerstvého listového špenátu nebo mraženého, ale musí být listový, ne protlak! ) | Špenát čerstvý | 300 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| uzený sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% |