Nutriční hodnoty (Jablečný koláč "Chryzantéma")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 14 209 kJ / 3 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,84 g |
Tuky | 67,21 g |
– nasycené | 33,72 g |
– nenasycené | 25,43 g |
–– mononenasycené | 19,55 g |
–– polynenasycené | 5,88 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 42,65 g |
Cholesterol | 683 mg |
Sodík | 748 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 571,83 g |
– cukry | 201,03 g |
––– laktóza | 9,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml kefíru (nebo podmáslí) | Kefír | 250 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
5-6 5-6 jablek | Jablko čerstvé | 825 g |
1 lžíce 1 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 10 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
troška hnědého cukru na posyp | Cukr třtinový |