Nutriční hodnoty (Šafránové brambory s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 124 kJ / 1 225 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,50 g |
| Tuky | 36,10 g |
| – nasycené | 20,36 g |
| – nenasycené | 13,81 g |
| –– mononenasycené | 9,76 g |
| –– polynenasycené | 4,05 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 103,85 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 2,45 g |
| Sůl | 5,45 g |
| Sacharidy | 118,70 g |
| – cukry | 45,55 g |
| ––– laktóza | 10,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 4 řapíky 4 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 2000 g |
| 5 5 cherry rajčátek | Rajčata cherry | 150 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky šafránu (cca 8-10 blizen) | Šafrán sušený | 2.5 g |
| 200 g 200 g smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 50 g 50 g strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tymián | Tymián sušený |