Nutriční hodnoty (Jablkový mřížkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 868 kJ / 4 032 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,75 g |
| Tuky | 175,49 g |
| – nasycené | 43,58 g |
| – nenasycené | 123,04 g |
| –– mononenasycené | 81,10 g |
| –– polynenasycené | 41,94 g |
| ––– omega 3 | 3,20 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 472 mg |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 529,45 g |
| – cukry | 212,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 450 g |
| 250 g 250 g tuku | Margarín | 250 g |
| 120 g 120 g práškového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička octu | Ocet lihový | 5 ml |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| trochu trochu strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 1 žloutek na potření | Vaječný žloutek | 23 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |