Nutriční hodnoty (Jogurtovo-maková bábovka s pomeranči)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 996 kJ / 2 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,00 g |
Tuky | 69,52 g |
– nasycené | 10,24 g |
– nenasycené | 44,35 g |
–– mononenasycené | 18,80 g |
–– polynenasycené | 25,55 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 48,75 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 319 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 398,88 g |
– cukry | 129,98 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 hrnku 1,5 hrnku rozemletých ovesných vloček | Vločky ovesné | 375 g |
2 2 velká vejce | Vejce slepičí | 140 g |
4 4 vrchovaté lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
1/3 hrnku 1/3 hrnku makového oleje (od Bohemia Olej) | Olej makový | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru (pokud máte rádi sladší, může být i víc) | Cukr třtinový | 125 g |
2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 10 g |
šťáva ze 2 velkých pomerančů | Pomeranč čerstvý | |
4 lžíce 4 lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | 60 g |
1 lžička 1 lžička přírodního vanilkového aroma | Aroma vanilkové | 5 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská |